Руската журналистка от Первый канал Марина Овсянникова бе изправена днес пред

...
Руската журналистка от Первый канал Марина Овсянникова бе изправена днес пред
Коментари Харесай

Руски съд наложи 500 лева глоба на Марина Овсянникова след антивоенния ѝ протест в ефир |

Руската журналистка от Первый канал Марина Овсянникова бе изправена през днешния ден пред съда, откакто през вчерашния ден вечерта в Украйна, предадоха Ройтерс и ДПА.

Съдът в московския регион Останкино дефинира санкция от 30 хиляди рубли (около 500 лева) за образуване на неразрешена обществена демонстрация, сподели говорителка на съда.

" Искам да благодаря на всички за поддръжката. Това в действителност са доста сложни дни в живота ми. Прекарах две денонощия без сън. Разпитът продължи повече от 14 часа. Не ми беше разрешено да се свържа със фамилията и приятелите си, не ми беше предоставена никаква правна помощ ", разказа Марина Овсянникова.

Бившият основен редактор на " Ехото на Москва " Алексей Венедиктов разгласява в " Телеграм " фотография на Овсянникова дружно с юриста й Антон Гашински в правосъдната зала.

Агенция ТАСС написа, че съгласно материалите по делото за административно нарушавания журналистката е била глобена не за своята акция в телевизионното студио, а за отправения преди този момент видеопризив към участия в неразрешени протестни акции.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР